Här hittar du mitt recept på glutenfria semlor om du hellre vill baka klassiska semlor. Glutenfria semmelcookies (24 kakor/16 semmelcookies) 100 g rumsvarmt smör 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 ägg 1 tsk stött kardemumma 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Fyllning och garnering: Ca 150 g mandelmassa Ca 2-3 msk mjölk Ca 3 dl vispgrädde Florsocker Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, sirap och ägg med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt stå kallt en stund. Dela degen i 24 bitar på ett bakbord mjölat med mjölmix. Forma bitarna till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, nio kakor per plåt är lagom eftersom de flyter ut. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Skär till 16 st trekantiga lock av åtta av kakorna medan de fortfarande är varma. Låt svalna. Riv mandelmassan grovt och blanda med mjölk till bredbar konsistens. Vispa grädden fluffig. Bred ut mandelmassan på kakorna. Spritsa grädden ovanpå och toppa med locken. Pudra över florsocker. Tips på andra goda varianter på glutenfria semlor: Glutenfria prinsessemlor Glutenfria nutellasemlor Glutenfri semmelrulltårta Glutenfri semmelkladdkaka Glutenfria saffranssemlor