Här hittar du också receptet på mina klassiska glutenfria semlor. Glutenfria semmelmuffins (ca 18 st) 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 100 g mandelmassa 100 g smör 100 g (1 dl) mjölk 1 tsk kardemumma 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 100 g (2 dl) mandelmjöl 150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röd Fyllning: Mandelmassa Vispgrädde Florsocker Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner mandelmassan i smeten. Riv den grovt först om du använder köpt. Min hemmagjorda är tillräckligt lös för att röras ner. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med vätskan. Fördela smeten i muffinsformar, gärna stående i muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna. Skär av toppen på muffinsarna. Skär eventuellt till det som en trekant. Vispa grädden. Blanda mandelmassan med lite vispad grädde till önskad konsistens. Riv mandelmassan grovt först om du använder köpt mandelmassa. Spritsa eller klicka ut mandelmassa på varje muffins. Om du vill kan du gröpa ur muffinsarna lite först men jag tycker att det räcker med ett lager ovanpå. Spritsa ut den vispade grädden ovanpå mandelmassan. Lägg på locket och pudra över florsocker. Tips på andra glutenfria recept till fettisdagen: Glutenfri semmelkaka Glutenfria nutellasemlor Glutenfri semmelpannkaka Glutenfri semmelkladdkaka Glutenfria semmelvåfflor Glutenfria prinsessemlor Glutenfri semmelrulltårta Glutenfri banansemla Glutenfria kanelbullesemlor