Annons

Glutenfria semmelmuffins

Det börjar dra ihop sig till fettisdagen och här kommer ett recept på saftiga och goda muffins med smak av semla. Semmelmuffins är ett snabbare och enklare alternativ till den traditionella semlan och smakar nästan precis som vanliga semlor, kanske till och med lite godare!

Här hittar du också receptet på mina klassiska glutenfria semlor.

Glutenfria muffinssemlor

Glutenfria semmelmuffins (ca 18 st)
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
100 g mandelmassa
100 g smör
100 g (1 dl) mjölk
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g (2 dl) mandelmjöl
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röd

Annons

Fyllning:
Mandelmassa
Vispgrädde
Florsocker

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
  3. Smält smöret och blanda med mjölken.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med vätskan.
  5. Fördela smeten i muffinsformar, gärna stående i muffinsplåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
  7. Skär av toppen på muffinsarna. Skär eventuellt till det som en trekant.
  8. Vispa grädden.
  9. Blanda mandelmassan med lite vispad grädde till önskad konsistens. Riv mandelmassan grovt först om du använder köpt mandelmassa. Spritsa eller klicka ut mandelmassa på varje muffins. Om du vill kan du gröpa ur muffinsarna lite först men jag tycker att det räcker med ett lager ovanpå.
  10. Spritsa ut den vispade grädden ovanpå mandelmassan.
  11. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Glutenfria muffinssemlor

Annons

Glutenfria semmelmuffins

Dela på:

Annons

Laddar