Glutenfria semmelrutor (ca 24 st) Kaka: 200 g smör 3 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 150 g mandelmassa 2 tsk kardemummakärnor 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 100 g (2 1/2 dl) mandelmjöl 160 g (2 dl) rismjöl Topping: 100 g mandelmassa 2 dl vispgrädde Florsocker Smält smöret till kakan och låt svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Riv mandelmassan grovt och vänd ner i smeten. Mortla kardemummakärnorna. Blanda kardemumman (spara eventuellt lite till garnering), vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och rismjöl i en bunke och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använder en form som är 25x30 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Riv mandelmassan grovt och strö den över kakan. Vispa grädden och spritsa ut den ovanpå kakan. Strö över florsocker och eventuellt lite kardemumma innan servering. Tips på fler goda glutenfria semmelrecept: Glutenfria semlor Glutenfria semmelmuffins Naturligt glutenfri semmelkladdkaka Glutenfria kanelbullesemlor Glutenfria prinsessemlor Glutenfria semmelvåfflor Glutenfri semmelrulltårta Glutenfria semmelcookies Glutenfri semmelkaka