Annons

Glutenfria semmelrutor

Naturligt glutenfritt recept på semmelrutor som är ett supergott alternativ till vanliga semlor. De går snabbt och lätt att baka och blir saftiga och otroligt goda!

Glutenfria semmelrutor (ca 24 st)
Kaka:
200 g smör
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
150 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g (2 1/2 dl) mandelmjöl
160 g (2 dl) rismjöl

Annons

Topping:
100 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
Florsocker

Annons
  1. Smält smöret till kakan och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Riv mandelmassan grovt och vänd ner i smeten.
  4. Mortla kardemummakärnorna. Blanda kardemumman (spara eventuellt lite till garnering), vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och rismjöl i en bunke och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.
  5. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använder en form som är 25×30 cm.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
  7. Riv mandelmassan grovt och strö den över kakan.
  8. Vispa grädden och spritsa ut den ovanpå kakan. Strö över florsocker och eventuellt lite kardemumma innan servering.

Annons

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar