Jag har gjort våffelsmeten på min hemmagjorda mjölmix men det går lika bra med vanlig köpt mjölmix. Våfflorna smakar kardemumma och har en fyllning av mandelmassa och grädde, en riktig höjdare i semmeltider! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept.Glutenfria semmelvåfflor (ca 6 våfflor)50 g smält smör3 dl (165 g) glutenfri mjölmix1 tsk stött kardemumma1 1/2 tsk bakpulver1/2 tsk salt3 dl mjölk2 äggFyllning:Ca 4 dl vispgräddeCa 150 g mandelmassaFlorsockerSmält smöret.Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.Vispa ner 2 dl mjölk.Knäck i äggen och vispa ihop smeten.Tillsätt resterande mjölk (1 dl) och det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.Grädda våfflorna frasiga och gyllengula i våffeljärn. Låt svalna.Riv mandelmassan grovt och vispa grädden.Lägg ihop våfflorna med mandelmassa och grädde mellan. Pudra över florsocker innan servering. Prova också mina recept på glutenfri semmelpannkaka, glutenfria semlor och glutenfri semmelrulltårta.