Glutenfria semmelvåfflor (ca 6 våfflor)
3 dl (165 g) glutenfri mjölmix
1 tsk stött kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
50 g smält smör
Fyllning:
Ca 4 dl vispgrädde
Ca 150 g mandelmassa
Florsocker
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ner 2 dl mjölk.
- Knäck i äggen och vispa ihop smeten.
- Tillsätt resterande mjölk (1 dl) och det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.
- Grädda våfflorna frasiga och gyllengula i våffeljärn. Låt svalna.
- Riv mandelmassan grovt och vispa grädden.
- Lägg ihop våfflorna med mandelmassa och grädde mellan. Pudra över florsocker innan servering.
Prova också mina recept på glutenfri semmelpannkaka, glutenfria semlor och glutenfri semmelrulltårta.