Jag har utgått ifrån mitt recept på glutenfri Skogaholmslimpa men gjort några små ändringar och bakat ut degen till frallor istället för limpor. Här hittar du mitt originalrecept: Glutenfri Skogaholmslimpa Glutenfria Skogaholmsfrallor (16 st)50 g jäst400 g (4 dl) vatten10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium/Fiberhusk30 g (2 msk) rumsvarmt smör eller rapsolja (jag använder rapsolja)70 g (1/2 dl) ljus sirap (i originalreceptet är det 1 dl, öka mängden sirap om du vill ha sötare frallor)1 tsk salt17 g (1 dl) pofiber175 g (3 1/2 dl) durramjöl (går att byta ut mot 175 g mjölmix)330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl)Smula ner jästen i en degbunke.Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.Vispa ner psyllium och låt svälla i 10 minuter.Tillsätt olja, sirap, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt, helst i assistent men det går också bra med elvispens degkrokar.Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och dela den i åtta bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Frallorna innan de gräddas i ugnen. De nygräddade frallorna. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Frallorna smakar underbart till frukost! Godast är de förstås nybakade men de håller sig saftiga i ett par dagar i rumstemperatur. De går utmärkt att frysa ner. Jag brukar värma dem lite i ugnen eller mikron efter upptining så smakar de som nybakade igen!Tips på fler goda glutenfria bröd:Glutenfria fluffiga frallorGlutenfria tekakorGlutenfri Skogaholmslimpa i formEnklaste glutenfria brödet!Glutenfria ciabattaGlutenfria morotsfrallorGlutenfria frukostrutor