Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria skräddarkakor (2 st) 25 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)* 17 g (1 dl) pofiber 50 g rumsvarmt smör 100 g (3/4 dl) ljus sirap (går att minska om du vill ha ett mindre sött bröd) 2 tsk brödkryddor 1 tsk salt 80 g (2 dl) havremjöl (kan bytas ut mot mjölmix) 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda eller Semper Mix) Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med lite av mjölken. Vispa ner resten av mjölken, fiberhusk och pofiber. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix. Dela degen i två bitar och platta ut till runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och nagga. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. * Det går bra att byta ut psyllium mot 1 tsk xantangummi. Degen behöver då inte svälla i punkt 3 utan xantangummit tillsätts tillsammans med mjölet. [caption id="attachment_7050" align="aligncenter" width="700"] Bröden innan jäsning[/caption] [caption id="attachment_7052" align="aligncenter" width="700"] Efter gräddning[/caption] Tips på fler goda glutenfria frukostbröd: Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfria grötbullar Glutenfria bagels Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfritt kalljäst bröd Glutenfria tekakor Glutenfria frukostrutor