Glutenfria skumrutor (ca 35 st) 405 g (4 1/2 dl) strösocker 45 g (3/4 dl) florsocker 1 äggvita 150 g (1 1/2 dl) kallt vatten 150 g (1 1/2 dl) kokande vatten 13 g (1 1/2 msk) gelatinpulver Garnering: 180 g (6 dl) kokos 15 g (2 1/2 msk) kakao 1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor skål. 2. Lös upp gelatinpulvret i det kokande vattnet och låt stå i några minuter. 3. Vispa ner gelatinblandningen i sockerblandningen och vispa sedan med elvisp/assistent i 30 minuter till en tjock och fluffig smet. 4. Blanda kokos och kakao till garneringen och strö ett jämnt lager (ca 2 dl) i en form, 20x30 cm. 5. Bred över smeten och täck med kokosflingor (ca 2 dl). 6. Låt kakan stelna i minst två timmar i kylen. Skär sedan i bitar och doppa snittytorna i resten av kokosen. Förvara skumrutorna kallt. De går också bra att frysa. Tips på fler goda glutenfria recept med kokos: Glutenfria havrekakor med kokos Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfria kokosvåfflor Glutenfria kokostoppar Glutenfria kokosplättar Glutenfri kokostoscakaka