Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria skurna pepparkakor 125 g smör 115 g (1 1/4 dl) strösocker 70 g (1/2 dl) ljus sirap 35 g mandel 25 g suckat 2 tsk malen kanel 1 tsk malda nejlikor 3/4 tsk bikarbonat 1 msk kallt vatten 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper Mix) Smält ihop smör, socker och sirap i en kastrull. Obs! Det får inte börja koka. Grovhacka mandeln och rör ner den i kastrullen tillsammans med finhackad suckat och kryddorna. Blanda bikarbonat med vattnet och häll i det i smeten. Tillsätt mjölmixen och rör ihop till en deg. Degen ska vara ganska lös. Slå in degen i plastfolie som en rulle. Låt vila i kylskåp under natten. Skär den kalla rullen i tunna skivor och lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-8 minuter. Håll koll så att de inte blir brända, tiden i ugnen beror på skivornas tjocklek.