Glutenfria skurna pepparkakor
125 g smör
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
35 g mandel
25 g suckat
2 tsk malen kanel
1 tsk malda nejlikor
3/4 tsk bikarbonat
1 msk kallt vatten
Ca 5 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
- Smält ihop smör, socker och sirap i en kastrull.
Obs! Det får inte börja koka.
- Grovhacka mandeln och rör ner den i kastrullen tillsammans med finhackad suckat och kryddorna.
- Blanda bikarbonat med vattnet och häll i det i smeten.
- Tillsätt mjölmixen och rör ihop till en deg. Degen ska vara ganska lös.
- Slå in degen i plastfolie som en rulle. Låt vila i kylskåp under natten.
- Skär den kalla rullen i tunna skivor och lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-8 minuter. Håll koll så att de inte blir brända, tiden i ugnen beror på skivornas tjocklek.