Glutenfria s'mores (14 st dubbla kakor) 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 75 g (1 dl) farinsocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ägg 45 g (1/2 dl) rapsolja 60 g (1 1/2 dl) riven kokos 70 g (2 dl) havregryn (ren havre) 17 g (1 dl) pofiber 1/2 tsk bakpulver 135 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Marshmallows Chokladbitar Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp. Rör ner ägg och rapsolja. Tillsätt salt, vaniljsocker, kokos, havregryn och pofiber. Rör ihop till en smet. Blanda bakpulver och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten. Ställ den kallt i ca 30 minuter. Rulla smeten till 28 bollar och lägg på tre plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Grilla marshmallows på pinnar över öppen eld eller på grillen tills de får lite färg. Lägg ihop kakorna med de grillade marshmallowsen och en chokladbit mellan och tryck till. Alternativt smält marshmallows och choklad lätt i mikron om du inte har möjlighet att grilla. Tips på andra glutenfria kakor: Glutenfria jordnötscookies Glutenfria nutellakakor Glutenfria hasselnötskakor Glutenfria nougatrutor Naturligt glutenfria kolakakor