Annons

Glutenfria snabba frukostfrallor

De här bröden går blixtsnabbt att baka och trots att de inte innehåller jäst får de samma konsistens som ett jäsbröd tycker jag. De blir luftiga, saftiga och nästan lite sega och de smular inte. Smaken är dessutom fantastisk och man kan inte tro att de inte kräver mer tid och ansträngning att baka. Enklare kan det inte bli att få nybakat bröd till frukost!

Snabba glutenfria frukostbullar på fat

Det går bra att dubbla receptet om du vill baka fler frukostfrallor.

Glutenfria snabba frukostfrallor (4 st)
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (det går också bra med annat glutenfritt mjöl tex majs, – havre- eller rismjöl)
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk ljus sirap (kan uteslutas eller bytas ut mot strösocker eller honung)
150 g (1 1/2 dl) filmjölk
Ev. vallmo- eller sesamfrön till garnering

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en lös deg.
  3. Klicka ut degen med hjälp av två skedar till bullar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Strö eventuellt över vallmo- eller sesamfrön.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
Annons

Glutenfria snabba frukostbullar på fat

Annons

Frukostbullarna är godast nybakade så ät dem helst omgående eller samma dag.

Frukost med snabba glutenfria frukostbullar

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria snabba frukostfrallor”

  1. Marielle skriver: 3 augusti, 2020

    Hej,
    Om du skulle använda tex ris och majsmjölbiatället, hur ska propositionen delas upp?


    1. Anneli Bark skriver: 4 augusti, 2020

      Det kan delas upp precis hur du vill eller förslagsvis hälften av varje. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar