Glutenfria snabba julfrallor (6-8 st) 4 dl (240 g) Semper bovete och teffmjöl (går också bra med annan glutenfri mjölmix) 1 msk (9 g) fiberhusk 1 1/2 tsk bakpulver 1 tsk malen fänkål 1/4 tsk malen ingefära 1/4 tsk malen kryddnejlika 1/2 tsk salt 1/2 dl (45 g) rapsolja 4 dl (400 g) mjölk Ev. 1 dl russin Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och blanda snabbt ihop till en lös deg. Låt svälla i bunken i ca 15 minuter. Klicka ut degen till 6 större eller 8 mindre bullar på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Tips på andra glutenfria bröd till jul: pepparkaksscones, vörtbröd, pepparkaksbröd.