Glutenfria snabba julfrallor (6-8 st)
4 dl (240 g) Semper bovete och teffmjöl (går också bra med annan glutenfri mjölmix)
1 msk (9 g) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk malen fänkål
1/4 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk salt
1/2 dl (45 g) rapsolja
4 dl (400 g) mjölk
Ev.
1 dl russin
- Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt olja och mjölk och blanda snabbt ihop till en lös deg. Låt svälla i bunken i ca 15 minuter.
- Klicka ut degen till 6 större eller 8 mindre bullar på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och platta till dem lite.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Tips på andra glutenfria bröd till jul: pepparkaksscones, vörtbröd, pepparkaksbröd.