Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Bullarna blir inte lika mjuka och saftiga som bullar med jäst men de är helt klart ett bra alternativ när man vill att det ska gå snabbt att baka. De är godast nybakade så njut av dem direkt eller frys in dem när de svalnat. Här hittar du recept på mina otroligt saftiga och goda kanelbullar som bakas med jäst: Glutenfria kanelbullar Glutenfria snabba kanelbullar (ca 15 st)50 g smör250 g (2 1/2 dl) mjölk90 g (1 dl) strösocker1 krm salt2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver1 tsk pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)2 krm xantangummi315 g (5 1/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl)Fyllning:75 g rumsvarmt smör70 g (3/4 dl) strösocker10 g (1 msk) kanelPensling:1 uppvispat äggPärlsockerSmält smöret och häll i mjölken.Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.Tillsätt vätskan och rör ihop till en deg. Jag använder en vanlig slev att blanda ihop degen med. Låt stå och svälla i 10 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 40x20 cm.Rör ihop smör, socker och kanel till fyllningen och bred ut över den utkavlade degen.Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt.Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Degen innan utbakning. Degen är lätt att hantera och kavlas enkelt ut. Bred på den krämiga fyllningen... ...rulla ihop degen och skär i bitar. Bullarna innan de penslas med ägg. Bullarna innan gräddning. De nygräddade kanelbullarna!Tips på fler goda glutenfria bullar:Glutenfria bullar med mandelmassaGlutenfria sockerbullarGlutenfria vaniljbullarGlutenfria blåbärsbullarGlutenfria hastbullarGlutenfria nutellabullar