Annons

Glutenfria snabba majsbröd

Gott och saftigt bröd bakat på majsmjöl och som går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Jag älskar smaken på dessa bröd och det är så gott att äta dem nybakade med smör som smälter ovanpå..

Glutenfria snabba majsbröd

Glutenfria snabba majsbröd
165 g (ca 3 dl) majsmjöl
110 g (ca 2 dl) rismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
10 g (1 msk) fiberhusk
50 g (ca 1/2 dl) rapsolja
450 g (4 1/2 dl) mjölk

  1. Vispa ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner olja och mjölk och vispa till en jämn smet.
  3. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  4. Klicka ut degen till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Glutenfria snabba majsbröd

Annons
Dela på:

Annons

Laddar