Annons

Glutenfria snabba potatisbröd

Här kommer ett recept som är perfekt att baka om du har ett par kokta potatisar över från gårdagens middag. Bröden blir saftiga och får en god smak och dessutom går de snabbt att baka!

Glutenfria snabba potatisbröd

Glutenfria snabba potatisbröd (6-8 st)
2 dl (130 g) teffmjöl (går att byta ut mot mjölmix)
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 msk (10 g) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk flytande honung (kan uteslutas)
100 g (ca 2 st) rivna kokta potatisar
45 g (1/2 dl) rapsolja
150 g (1 1/2 dl) mjölk
200 g (2 dl) vatten

  1. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Låt smeten svälla i bunken i 10 minuter.
  3. Klicka ut degen med hjälp av två skedar och bred ut klickarna till ca 1 cm tjocka bröd på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Annons

Nybakade glutenfria potatisbröd

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar