Annons

Glutenfria snabba tekakor

Otroligt goda och lättbakade tekakor där du bara rör ihop degen, klickar ut den på en plåt och gräddar. På mindre än en timme har du nybakat bröd som håller sig saftigt i flera dagar.

IMG_5874_Fotor

Glutenfria snabba tekakor (8 st)
2 dl (110 g) majsmjöl
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 msk (10 g) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl (45 g) rapsolja
4 dl (400 g) mjölk

  1. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Låt svälla i bunken i 15 minuter.
  3. Klicka ut degen till tekakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Annons

Tips på andra snabba och lättbakade glutenfria bröd: sconessnabba blåbärsfrallorstekpannebröd.

Annons
Dela på:

Kommentarer till “Glutenfria snabba tekakor”

  1. Emma Borgström skriver: 16 maj, 2017

    Tekakor var ju en överdrift. Det blev tråkiga scones, kan inte tänka mig att dessa är saftiga imorgon eftersom de var såpass tråkiga nygräddade.


Annons

Laddar