Annons
Annons

Glutenfria snickersrutor

Det här godiset är ett av mina absoluta favoritgodis. Jag gör det varje jul och faktiskt hela året om, det passar utmärkt som godis en helt vanlig lördag eller vilken dag som helst. Jag ser alltid till att ha alla ingredienser hemma så att jag snabbt kan svänga ihop en sats snickersrutor när jag blir sugen. Det är så enkelt att göra och kräver mindre ansträngning än att gå till affären och handla!

Glutenfria snickersrutor

Glutenfria snickersrutor (ca 30 bitar)
400 g jordnötssmör
40 g (1 dl) kokosflingor
140 g (1 dl) ljus sirap
90 g (1 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
70 g (1 liter) rispuffar (jag använder Vårgårdaris)
400 g ljus choklad

  1. Rör ihop alla ingredienser utom rispuffar och choklad i en stor kastrull.
  2. Låt allt smälta ihop på medelvärme under omrörning.
  3. Ta av från plattan och vänd ner rispuffarna.
  4. Bred ut massan i en form, ca 20×30 cm. Låt svalna.
  5. Smält chokladen och bred ut den över kakan. Ställ kallt tills chokladen stelnat.
  6. Skär i bitar.
Annons

Glutenfria snickersrutor

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria snickersrutor”

  1. Eva Ristiharju skriver: 15 december, 2021

    Rispuffar, puffat ris från Vårgårda? Eller rice crisp?


    1. Anneli Bark skriver: 17 december, 2021

      Jag använder puffat ris från Vårgårda. Har uppdaterat receptet nu 🙂


Annons

Laddar