Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration! Glutenfria sockerbullar (20-30 st) 50 g jäst 500 g (5 dl) mjölk 20 g (2 msk) malen psyllium/fiberhusk 150 g rumsvarmt smör 140 g (1 dl) vit sirap 45 g (1/2 dl) strösocker 1/2 tsk salt 2 tsk stötta kardemummakärnor 1 ägg Ca 660 g (11 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda mix) Pensling och garnering: 1 uppvispat ägg Ca 50 g smör Ca 2 dl strösocker 1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. 2. Vispa ner psyllium/fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. 3. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta ihop den i minst 5 minuter, gärna i assistent men elvisp med degkrokar går också bra. 4. Strö lite mjölmix runt degen och låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig men försöka använda så lite mjöl som möjligt. 6. Dela degen i 20 bitar för lite större bullar eller 30 bitar om du vill ha mindre bullar. Forma till runda bullar. 7. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 9. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna. 10. Smält smöret och låt svalna lite. Pensla sedan bullarna med det smälta smöret och vänd dem i strösocker strax innan servering. Tips! Bullarna går utmärkt att frysa in men vänta då med att pensla med smör och vända i socker tills de ska serveras efter upptining. Tips på fler goda glutenfria bullar: Glutenfria kanelbullar Glutenfria solbullar med kokos Glutenfria blåbärsbullar Glutenfria vaniljbullar Glutenfria saffransbullar med mandelmassa Glutenfria hastbullar Glutenfria kardemummabullar