Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration. Där tipsar jag bland annat om fler goda julrecept nu när julen närmar sig! Glutenfria sockerbullar med saffran (ca 20-25 st) 50 g jäst 150 g smör 1 g (2 kuvert) saffran 400 g (4 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk/pulveriserat psyllium 1/2 tsk salt 70 g (1/2 dl) vit sirap 90 g (1 dl) strösocker 1 ägg 540 g (9 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper Mix) Pensling och garnering: 1 uppvispat ägg Smält smör Strösocker Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och värm vätskan till 37 grader (fingervarmt). Vispa ut jästen med degspadet. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta ihop den i hushållsassistent eller med elvispens degkrokar i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord, gärna en silikonduk, lätt mjölad med glutenfri mjölmix. Dela degen i bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 graders ugnsvärme i 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Pensla bullarna med smör och doppa dem i strösocker. Obs! Om du tänker frysa in bullarna är det bäst att vänta med detta steg till innan servering. Tips på flera goda glutenfria recept med saffran: Glutenfria lussekatter Glutenfri saffranstoscakaka Glutenfria saffransmums Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfria saffranslängder med mandelmassa och vit choklad Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting