Annons

Glutenfria sockerbullar

Sockerbullar som är så fluffiga och saftiga att ingen kan gissa att de är glutenfria. De här bullarna uppskattas av alla och är ett jättegott alternativ till vanliga kanelbullar.

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration!

Glutenfria sockerbullar på kakfat

Glutenfria sockerbullar (20-30 st)
50 g jäst
500 g (5 dl) mjölk
20 g (2 msk) malen psyllium/fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
140 g (1 dl) vit sirap
45 g (1/2 dl) strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
Ca 660 g (11 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda mix)

Annons

Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
Ca 50 g smör
Ca 2 dl strösocker

Annons

1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.
2. Vispa ner psyllium/fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta ihop den i minst 5 minuter, gärna i assistent men elvisp med degkrokar går också bra.
4. Strö lite mjölmix runt degen och låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig men försöka använda så lite mjöl som möjligt.
6. Dela degen i 20 bitar för lite större bullar eller 30 bitar om du vill ha mindre bullar. Forma till runda bullar.
7. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
10. Smält smöret och låt svalna lite. Pensla sedan bullarna med det smälta smöret och vänd dem i strösocker strax innan servering.

Tips! Bullarna går utmärkt att frysa in men vänta då med att pensla med smör och vända i socker tills de ska serveras efter upptining.

Sockerbullar glutenfritt

Glutenfritt fika sockerbullar

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria sockerbullar”

  1. Evelina skriver: 1 september, 2021

    Jag testade detta recept och sockerbullarna blev jättegoda! Allt jag bakat från dina recept har blivit jättebra, återkommer alltid till din hemsida/blogg när jag ska baka något och tipsar familj och vänner som äter glutenfritt.


    1. Anneli Bark skriver: 2 september, 2021

      Åh vad glad jag blir, tusen tack för din fina kommentar! Kram


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar