Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria sockerkringlor (25 st)50 g jäst500 g (5 dl) mjölk20 g (2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)150 g rumsvarmt smör140 g (1 dl) vit sirap45 g (1/2 dl) strösocker1 tsk hjorthornssalt1/2 tsk salt1 ägg660-720 g (11-12 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda mixGarnering:Ca 75 g smält smörCa 1 1/2 dl strösocker1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.2. Vispa ner psyllium och låt svälla i ca 10 minuter.3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig.6. Dela degen i 25 bitar. Rulla ut varje bit till en ca 40 cm lång längd och forma till kringlor.7. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.8. Grädda kringlorna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.9. Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Tips! Missa inte min onlinekurs där jag visar steg för steg hur jag gör när jag bakar kanelbullar som görs på nästan samma deg som sockerkringlor. Du får mina bästa verktyg, tips och guidning för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas baka riktigt saftiga, mjuka, goda och helt perfekta glutenfria kanelbullar. Läs mer om kursen och köp den här: Bakkurs glutenfria kanelbullar Tips på liknande glutenfria recept:Glutenfria kanelbullarGlutenfria solbullar med kokosGlutenfri butterkakaGlutenfria blåbärsbullarGlutenfri äppellängdGlutenfria gifflar med mandelmassaGlutenfria donuts