Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria sockerkringlor (25 st)50 g jäst500 g (5 dl) mjölk20 g (2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)150 g rumsvarmt smör140 g (1 dl) vit sirap45 g (1/2 dl) strösocker1 tsk hjorthornssalt1/2 tsk salt1 ägg660-720 g (11-12 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda mixGarnering:Ca 75 g smält smörCa 1 1/2 dl strösocker1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.2. Vispa ner psyllium och låt svälla i ca 10 minuter.3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig.6. Dela degen i 25 bitar. Rulla ut varje bit till en ca 40 cm lång längd och forma till kringlor.7. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.8. Grädda kringlorna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.9. Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Tips på liknande glutenfria recept:Glutenfria kanelbullarGlutenfria solbullar med kokosGlutenfri butterkakaGlutenfria blåbärsbullarGlutenfri äppellängdGlutenfria gifflar med mandelmassaGlutenfria donuts