Glutenfria solbullar (12 st) 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 msk fiberhusk 75 g rumsvarmt smör 1/2 dl vit sirap 1/4 dl strösocker 1/4 tsk salt 1/2 tsk malen kardemumma 1 litet ägg ca 5 dl (300 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Vaniljkräm: 2 dl standardmjölk 2 msk strösocker 2 msk maizena 2 äggulor 2 tsk vaniljsocker Smält smör och strösocker till garnering 1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. 2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. 3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 10 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra. 4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och knåda den lätt. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. 6. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i 6 delar och rulla varje del till en slät bulle. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. 7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 8. Vispa ihop mjölk, socker och maizena till vaniljkrämen i en kastrull. Tillsätt äggulorna och vispa under uppvärmning tills krämen tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och låt krämen svalna. Tillsätt sedan vaniljsockret och rör om. 9. Gör ett hål med tummen eller baksidan av ett matskedsmått i varje bulle. Spritsa eller klicka i vaniljkräm. 10. Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Låt svalna på galler. 11. Pensla bullarna med smält smör och strö över socker innan servering.