Prova också mitt recept på glutenfria solbullar.Glutenfria solbullar med glasyr och kokos (24 st)50 g jäst500 g (5 dl) mjölk20 g (2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)150 g rumsvarmt smör140 g (1 dl) vit sirap45 g (1/2 dl) strösocker1 tsk mortlad/mald kardemumma1/2 tsk salt1 äggCa 660-720 g (11-12 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda mjölmix)Fyllning och garnering:Ca 3 dl vaniljkräm, snabb från pulver eller gör egen genom att dubbla receptet som du hittar här.1 ägg till pensling120 g (2 dl) florsockerCa 2 msk vattenCa 2 dl kokosflingor1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar/assistent i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.5. Gör vaniljkrämen under tiden som degen jäser.6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig men försök använda så lite mjölmix som möjligt.7. Dela degen i 24 bitar och forma till runda bullar.8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.9. Gör gropar i mitten av bullarna, jag brukar använda baksidan av ett matskedsmått, och fyll groparna med vaniljkräm.10. Pensla bullarna med uppvispat ägg.11. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader tills bullarna får fin färg, ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.12. Vispa ihop en glasyr av florsocker och vatten. Använd så mycket vatten att glasyren blir fast men ändå lätt att pensla på bullarna.13. Pensla glasyr på bullarna och strö över kokos. Prova också mina populära recept på glutenfria kanelbullar och glutenfria sockerbullar.Tips! Missa inte min onlinekurs där jag visar steg för steg hur jag gör när jag bakar kanelbullar som görs på samma deg som de här solbullarna. Du får mina bästa verktyg, tips och guidning för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas baka riktigt saftiga, mjuka, goda och helt perfekta glutenfria kanelbullar. Läs mer om kursen och köp den här: Bakkurs glutenfria kanelbullar