Glutenfria solrosrutor (8-10 st) 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 2 dl vatten 1 msk psylliumhusk 3 dl havregryn (ren havre) 2 msk rapsolja 2 msk ljus sirap 1 tsk salt 1 dl pofiber 1 dl solroskärnor 6 dl glutenfri mjölmix (jag tog hälften Semper mix med fiber, hälften Semper mix) Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner psylliumhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix, strö över lite mjölmix och platta ut degen till en rektangulär platta. Skär i rutor och lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.