Glutenfria solrosrutor i långpanna (ca 12 st) 200 g (2 dl) mjölk 200 g (2 dl) vatten 20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl 25 g jäst 40 g (2 msk) ljus sirap 1 tsk salt 1 ägg 65 g (1 dl) solroskärnor 450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Vispa ihop mjölk, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under vispning tills vätskan tjocknar. Låt svalna till 37 grader. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad om du vill att det ska gå snabbt. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med ca 1 msk kallt vatten. Vispa ner degvätskan. Tillsätt sirap, salt, uppvispat ägg, solroskärnor och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent. Häll den lösa och kladdiga degen i en liten långpanna (på bilden har jag använt en form på 25x30 cm, det går också bra att använda en större långpanna och få fler men inte lika tjocka rutor) klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Fler tips på glutenfritt bröd: Glutenfria tekakor Glutenfria hönökakor Glutenfria lyxfrallor Glutenfritt filmjölksbröd Naturligt glutenfritt långpannebröd Glutenfria scones