Annons

Glutenfria solrosrutor i långpanna

Det här är ett av mina favoritbröd till frukost, jag älskar att brödet blir så luftigt och gott. Att det är enkelt att baka och bara behöver jäsa en gång direkt i formen gör inte saken sämre. Solroskärnorna ger brödet en extra god smak.

Glutenfria solrosrutor i långpanna

Glutenfria solrosrutor i långpanna
200 g (2 dl) mjölk
200 g (2 dl) vatten
20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl
25 g jäst
40 g (2 msk) ljus sirap
1 tsk salt
1 ägg
65 g (1 dl) solroskärnor
450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Vispa ihop mjölk, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under vispning tills vätskan tjocknar. Låt svalna till 37 grader. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad om du vill att det ska gå snabbt.
  2. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med ca 1 msk kallt vatten.
  3. Vispa ner degvätskan.
  4. Tillsätt sirap, salt, uppvispat ägg, solroskärnor och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent.
  5. Häll den lösa och kladdiga degen i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Glutenfria solrosrutor i långpanna

Annons
Dela på:

Annons

Laddar