Glutenfria solrosscones 240 g glutenfri mjölmix (jag använde hälften grov och hälften fin mix, Semper) 30 g (1/2 dl) solroskärnor 2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 50 g smör 200 g (2 dl) mjölk Blanda mjölmix, solroskärnor, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör ihop till en lös och kladdig deg. Klicka ut degen till en stor rund kaka eller två mindre på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i kakan/kakorna som ett kors. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Tips på andra sorters glutenfria scones: Glutenfria blåbärsscones Glutenfria muffinsscones Glutenfria majsscones Glutenfria stekpannescones Glutenfria engelska scones Naturligt glutenfria scones Glutenfria morotsscones Glutenfria äppelscones