Annons

Glutenfria solrosscones

Jag gillar solroskärnor i bröd, det ger en god smak och ett härligt tuggmotstånd tycker jag. De här sconesen är så goda och passar utmärkt att baka när man är sugen på nybakat bröd och vill att det ska gå snabbt.

Glutenfria solrosscones på fat

Glutenfria solrosscones
240 g glutenfri mjölmix (jag använde hälften grov och hälften fin mix, Semper)
30 g (1/2 dl) solroskärnor
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
200 g (2 dl) mjölk

  1. Blanda mjölmix, solroskärnor, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölken och rör ihop till en lös och kladdig deg.
  4. Klicka ut degen till en stor rund kaka eller två mindre på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i kakan/kakorna som ett kors.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.

Bakar glutenfria solrosscones

Annons
Annons

Nybakade glutenfria solrosscones

Glutenfria solrosscones i bitar

Frukost med glutenfria solrosscones

Annons
Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfria solrosscones”

  1. Lotta skriver: 6 september, 2020

    Vill bara tacka dig för alla fantastiska recept!
    Min dotter fick diagnosen Celiaki för drygt ett år sen och jag hittade hit när jag, som total nybörjare på detta, sökte runt efter bra recept. Har sen dess hunnit baka massa, bl a olika tekakor med havre och brödet i springform och alla har blivit lyckade! Går alltid in här direkt numera, när jag letar efter något.
    Ser fram emot att testa kanelbullarna framöver😀!


    1. Anneli Bark skriver: 18 september, 2020

      Hej Lotta! Vad roligt att höra, vad glad jag blir att du gillar mina recept! Tusen tack och fortsatt lycka till med bakningen! Kram


  2. Emelie skriver: 21 september, 2020

    Fantastiskt goda och så snabbt och enkelt att göra! Tack för receptet 🙏


    1. Anneli Bark skriver: 22 september, 2020

      Tack, vad roligt att du gillar receptet!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar