Glutenfria sommarbakelser (6 st) Rulltårta: 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 130 g (1 3/4 dl) potatismjöl 30 g (2 msk) mjölk Ca 2 dl jordgubbssylt Garnering: Ca 5 dl vispgrädde Ca 1 liter jordgubbar Florsocker Vispa ägg och strösocker till rulltårtan vitt och pösigt med elvisp. Det är viktigt att vispa ordentligt eftersom kakan blir luftigare ju mer luft som vispas in i smeten. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och potatismjöl i en separat bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med mjölken. Sikta gärna ner de torra ingredienserna för att få en slät smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Passa noga mot slutet så att kakan inte blir bränd. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Bred på sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den svalna. Skär rulltårtan i tjocka skivor och lägg dem med snittytan uppåt. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den ovanpå och på sidorna av rulltårtsbitarna. Garnera med jordgubbar och strö över florsocker innan servering. Tips på fler glutenfria recept med jordgubbar: Naturligt glutenfri jordgubbstårta Klassisk glutenfri jordgubbstårta Glutenfria jordgubbsscones Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Himmelsk glutenfri jordgubbstårta Glutenfri jordgubbscheesecake Glutenfri jordgubbskladdkaka Glutenfri rulltårtstårta