Annons

Glutenfria sommarbakelser

Somriga och goda glutenfria bakelser med grädde och jordgubbar som gör succé till midsommar och på sommarens alla kalas. Bakelserna bakas snabbt och enkelt med rulltårta som bas och blir nästan som jordgubbstårta i miniformat!

Glutenfri gräddbakelse med jordgubbar

Glutenfria sommarbakelser (6 st)
Rulltårta:
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
130 g (1 3/4 dl) potatismjöl
30 g (2 msk) mjölk
Ca 2 dl jordgubbssylt

Garnering:
Ca 5 dl vispgrädde
Ca 1 liter jordgubbar
Florsocker

Annons
  1. Vispa ägg och strösocker till rulltårtan vitt och pösigt med elvisp. Det är viktigt att vispa ordentligt eftersom kakan blir luftigare ju mer luft som vispas in i smeten.
  2. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och potatismjöl i en separat bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med mjölken. Sikta gärna ner de torra ingredienserna för att få en slät smet.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Passa noga mot slutet så att kakan inte blir bränd.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Bred på sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den svalna.
  7. Skär rulltårtan i tjocka skivor och lägg dem med snittytan uppåt.
  8. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den ovanpå och på sidorna av rulltårtsbitarna.
  9. Garnera med jordgubbar och strö över florsocker innan servering.

Ihoprullad glutenfri rulltårta

Annons

Glutenfri bakelse med grädde och jordgubbar

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar