Glutenfria spindelkakor (24 st)115 g rumsvarmt smör150 g (ca 1 1/2 dl) jordnötssmör1 dl strösocker3/4 dl farinsocker1 ägg1 tsk bakpulver3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix24 chokladtryfflar (jag använde Lindt Lindor Extra dark*)ca 50 g mörk choklad48 ögon, tex dekorationsströssel (Obs! Kontrollera att det är glutenfritt)Vispa smör och jordnötssmör smidigt med elvisp.Tillsätt strö- och farinsocker och vispa lite till.Vispa ner ägget.Rör ner bakpulver och mjölmix och arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylen i minst 15 minuter så blir den lättare att arbeta med.Dela degen i 24 delar och rulla till bollar. Lägg bollarna på två plåtar med bakplåtspapper.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter. Ta ut kakorna och gör en liten grop i mitten med en sked. Sätt tillbaka plåten i ugnen och fortsätt grädda i ytterligare ca 5 minuter.Låt kakorna svalna lite och lägg sedan en chokladkula i urgröpningen i varje kaka. Se till att kakorna är så pass avsvalnade att chokladen inte smälter men ändå lite varma så att kulan fastnar i kakan.Smält chokladen och spritsa 8 ben på varje spindel. Dutta "ögonen" i lite choklad innan du fäster dem på chokladkulan så att de fastnar. Om du inte hittar glutenfritt strössel går det lika bra att måla ögon med smält choklad eller kristyr.* Lindt Lindor innehåller kornmaltextrakt som kan innehålla små mängder gluten, dock så små att det klassas som glutenfritt, dvs mindre än 20 mg/kg enligt Lindt (läs mer här). Använd andra glutenfria chokladtryfflar om du inte tål eventuella spårmängder av gluten.