Annons

Glutenfria stekpannescones

Supersnabba och goda scones som gräddas direkt i stekpanna. Enklare kan det knappast bli att få njuta av nybakat bröd!

IMG_3230

Glutenfria stekpannescones (1 kaka, 4 bitar)
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/4 tsk salt
100 g (1 dl) mjölk

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Rulla degen i lite mjölmix om den är kladdig.
  3. Platta ut till en rund kaka, någon centimeter tjock.
  4. Stek brödet i en torr stekpanna på medelvärme, några minuter på varje sida tills det fått fin färg.
  5. Skär i fyra bitar och ät nygräddat.
Annons

IMG_3219

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria stekpannescones”

  1. Therese Ståhlgren skriver: 29 juli, 2020

    Hej! Älskar dina recept men detta blev som pannkakssmet. Är du säker på att det ska vara 1 dl mjölk?
    Mvh Therese


    1. Anneli Bark skriver: 4 augusti, 2020

      Hej! Jag gör det här receptet ofta och det ska vara 1 dl mjölk. Degen tjocknar när du rör ihop den. I pannkakssmet har man dubbelt så mycket mjölk som mjöl så det verkar konstigt.. Prova gärna igen, kanske var det så att du mätte fel på mjöl eller mjölk? Använd gärna en våg! Kram


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar