Kakan bakas i långpanna så den är toppen att baka när man ska bjuda många! Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri bakinspiration! Glutenfria strösselrutor (ca 24 bitar) 200 g smör 4 ägg 360 g (4 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3/4 tsk xantangummi* 120 g (3 dl) mandelmjöl 150 g (2 1/2 dl) rismjöl 100 g (1 dl) mjölk Glasyr: 100 g smör 200 g florsocker 1 msk vatten Strössel till dekoration (Obs! Vissa strössel kan innehålla gluten, läs på förpackningen så att du använder ett glutenfritt strössel) Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en liten långpanna (min är 25x30 cm) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr. Ta ut kakan och låt den svalna. Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker och vatten och rör till en slät glasyr. Bred ut glasyren på den kalla kakan och garnera med strössel. Ställ kakan kallt en stund och skär den i rutor när glasyren stelnat. *Xantangummi gör att kakan blir saftig och inte smular men har man inte det går det bra att utesluta. Kakan blir bra ändå. Alternativt ersätt den med 2 tsk fiberhusk. Tips på fler glutenfria kakor i långpanna: Glutenfri fudgekaka Glutenfria nougatrutor i långpanna Glutenfri vinbärskaka i långpanna Glutenfria blåbärsrutor Glutenfria kärleksmums Glutenfria jordnötsrutor