Fyll grottorna med din favoritsylt, gärna en sort som är ganska fast så blir resultatet bäst. Glutenfria syltgrottor (30 st) 150 g rumsvarmt smör 70 g (3/4 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1 msk pofiber 75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 110 g (2 dl) majsstärkelse 70 g (1 dl) potatismjöl Ca 2 dl sylt (jag har drottningsylt i mina) Rör ihop rumsvarmt smör och strösocker. Jag använder en vanlig sked. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Jag tycker att det är enklast att använda händerna när jag arbetar ihop degen. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Dela varje längd i 15 bitar. Rulla till bollar och lägg i bakformar. Gör en grop i varje boll. Jag brukar använda skaftet på en träslev. Fyll groparna med sylt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, tills kakorna börjar få lite färg. Syltgrottorna innan gräddning. Syltgrottorna går utmärkt att frysa. Tips på fler goda glutenfria småkakor: Naturligt glutenfria kolakakor Glutenfria jordnötscookies Glutenfria russinkakor Glutenfria dubbla chokladkakor med fyllning Glutenfria chocolate chip cookies Glutenfria wienerstänger Glutenfria chokladsnittar med flingsalt