Glutenfria tekakor (12 st) 50 g jäst 450 g (4 1/2 dl) mjölk 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 45 g (1/2 dl) rapsolja 35 g (1/4 dl) ljus sirap 1 tsk salt 90 g (ca 2 1/2 dl) glutenfria havregryn 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna i assistent. Mjöla degen med mjölmix runtom och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar och platta ut till tekakor. Lägg tekakorna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Prova också mina recept på enkla glutenfria tekakor, glutenfria tekakor med havre och glutenfria snabba tekakor.