Glutenfria tekakor med havre (ca 12 st) 50 g jäst 2 dl mjölk 2 dl vatten 1 msk fiberhusk 3 dl havregryn (ren havre) 1 tsk salt 2 msk ljus sirap 1/2 dl rapsolja 1 dl (65 g) teffmjöl (går att byta ut mot havremjöl eller annat glutenfritt mjöl) 4 dl (180 g) glutenfritt havremjöl Rapsolja till pensling Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vätskan. Vispa ner resten av vätskan samt fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Degen ska vara kladdig. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl. Strö lite havremjöl över degen och platta eller kavla ut den till ca 1 cm tjocklek. Stansa ut runda tekakor med hjälp av ett kakmått eller glas och lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Pensla tekakorna med olja direkt när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra goda glutenfria bröd: snabba tekakor, grova fröfrallor, frukostbröd med frön.