Glutenfria morotstekakor (12 st) 50 g jäst 450 g (4 1/2 dl) mjölk 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 2 medelstora finrivna morötter (200 g) 45 g (1/2 dl) rapsolja 20 g (1 msk) honung/socker/ljus sirap 1 tsk salt 90 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn (kan uteslutas men tillsätt då 1 dl extra mjölmix) 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt morötterna tillsammans med övriga ingredienser och arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent. Strö lite mjölmix runtom den kladdiga degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 12 bitar, rulla till bollar och platta ut till ca 1 cm tjocka tekakor. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfria tekakor Glutenfria hönökakor i långpanna Glutenfria morotsscones Glutenfritt frukostbröd med frön Glutenfri sirapslimpa Glutenfria kesofrallor Glutenfritt morotsbröd i långpanna