Annons

Glutenfria tekakor med morot

Otroligt goda tekakor som blir saftiga och får fin färg av finrivna morötter. Tekakorna blir snabbt en favorit hos både barn och vuxna.

Glutenfria tekakor med morot

Glutenfria morotstekakor (12 st)
50 g jäst
450 g (4 1/2 dl) mjölk
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
2 medelstora finrivna morötter (200 g)
45 g (1/2 dl) rapsolja
20 g (1 msk) honung/socker/ljus sirap
1 tsk salt
90 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn (kan uteslutas men tillsätt då 1 dl extra mjölmix)
390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Skala och riv morötterna fint.
  5. Tillsätt morötterna tillsammans med övriga ingredienser och arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent.
  6. Strö lite mjölmix runtom den kladdiga degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 12 bitar, rulla till bollar och platta ut till ca 1 cm tjocka tekakor.
  8. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Deg till glutenfria tekakor med morot

Annons

Glutenfria morotstekakor efter jäsning

Annons

Nybakade glutenfria morotstekakor på plåt

Glutenfria morotstekakor

Glutenfri frukost med morotstekakor

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar