Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa.För er som inte vet vad SoftBake är kan ni läsa mer om den populära och relativt nya glutenfria bakingrediensen här: SoftBakeOm du vill baka med SoftBake men inte vill använda mjölmix kan jag tipsa om det här receptet: Glutenfria fluffiga frallor. Det går bra att baka ut den degen till tekakor istället för frallor om du hellre vill baka tekakor. Glutenfria tekakor med SoftBake (12 st)50 g jäst500 g (5 dl) vätska (jag använder hälften mjölk och hälften vatten)50 g (ca 1/2 dl) rapsolja15 g (1 msk) strösocker5 g (1 tsk) salt15 g (1 1/2 msk) finmalen psyllium (jag använder Premium Psyllium som finns att köpa HÄR)10 g (1 1/2 msk) SoftBake (finns att köpa HÄR)450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl)Smula ner jästen i en degbunke.Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den.Vispa ner oljan.Blanda strösocker, salt, psyllium, SoftBake och mjölmix i en bunke. Tillsätt blandningen till degvätskan och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Jag arbetar degen i assistent i ca 5 minuter.Strö lite mjölmix runt degen och låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med glutenfri mjölmix. Dela degen i 12 bitar och forma dem till bollar. Platta sedan ut dem till tunna tekakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.Nagga tekakorna och grädda dem i mitten av ugnen i 225 graders ugnsvärme i ca 10 minuter. Tekakorna innan de gräddas i ugnen. Så här ser tekakorna ut när de gräddats i ugnen. Notera hur fluffiga de blivit jämfört med hur de såg ut innan gräddning på bilden ovanför. Det är till stor del tack vare SoftBake som de reser sig så mycket i ugnen och blir fluffiga. Prova också följande recept med SoftBake:Mjuka glutenfria frallorGlutenfritt bröd med SoftBakeGlutenfria fluffiga frukostrutor