Annons

Glutenfria tekakor

Nybakade tekakor är så gott till frukost. Här kommer ett recept på fluffiga, mjuka och saftiga glutenfria tekakor som har stor potential att bli ditt nya favoritbröd!

 

Glutenfria tekakor

Glutenfria tekakor (12 st)
50 g jäst
450 g (4 1/2 dl) mjölk
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
45 g (1/2 dl) rapsolja
35 g (1/4 dl) ljus sirap
1 tsk salt
90 g (ca 2 1/2 dl) glutenfria havregryn
390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna i assistent.
  5. Mjöla degen med mjölmix runtom och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i 12 bitar.
  7. Rulla bitarna till bollar och platta ut till tekakor. Lägg tekakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Glutenfria tekakor

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria tekakor”

  1. Olivia Sylvander skriver: 6 maj, 2020

    Helt otroligt gott bröd!
    Jag tog hälften grovt mjöl och hälften ljust från finax.
    I vanliga fall brukar det klabbigt när man bakar glutenfritt men det här var så smidigt! 5/5 enligt sambon också😊


    1. Anneli Bark skriver: 9 maj, 2020

      Vad roligt att höra! Tack så mycket!


Annons

Laddar