Annons
Annons

Glutenfria tortillabröd

Baka dina egna tortillabröd! Degen går snabbt att göra, är lätt att kavla ut och bröden gräddas snabbt och enkelt i stekpanna. Tortillabröden bakas med naturligt glutenfria mjöler, blir härligt mjuka och goda och är lätta att fylla och vika ihop.

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration.

Glutenfria tortillabröd på varandra på ett fat.

Använd tortillabröden med dina favoritfyllningar till exempel tacos eller pulled pork. De här bröden är så mycket godare än de man köper och mycket lättare att hantera. Jag tycker själv att de som finns att köpa ofta går sönder när man viker ihop dem. De här bröden blir mjuka och lite elastiska och går jättebra att vika ihop och äta utan att fyllningen rinner ut. Hela familjen kommer att gilla de här tortillabröden!

Annons

Glutenfritt tortillabröd tacos

Annons

Glutenfria tortillabröd (8 st)
110 g (2 dl) majsmjöl
90 g (1 1/2 dl) rismjöl
25 g (1/2 dl) majsstärkelse
25 g (2 1/2 msk) fiberhusk/malen psyllium
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
15 g (1 msk) olja
400 g (4 dl) vatten

  1. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke.
  2. Tillsätt olja och vatten och rör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 10 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med majsmjöl.
  4. Dela degen i åtta bitar och kavla ut tunt till rundlar. Tänk på att inte göra dem större i diameter än din stekpanna.
  5. Hetta upp en stekpanna och grädda bröden i torr stekpanna tills de fått fin färg, några minuter på varje sida.
    Lägg de färdiggräddade tortillabröden ovanpå varandra på en tallrik och täck med en bakduk så håller de sig mjuka och varma.

Deg glutenfria tortillabröd

Utkavlad deg till glutenfria tortillabröd

Annons

Glutenfritt tortillabröd gräddas i stekpanna

Glutenfri tacos med glutenfritt tortillabröd

Tips! Prova också mitt recept på glutenfri tacopaj.

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar