Glutenfria valnötsrutor 200 g (2 dl) mjölk 200 g (2 dl) vatten 20 g (ca 1 1/2 msk) potatismjöl 25 g jäst 40 g (2 msk) ljus sirap 1 tsk salt 1 ägg 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 60 g (1 dl) valnötter 100 g (2 1/4 dl) glutenfritt havremjöl 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röd Ev. några valnötter som dekoration ovanpå Vispa ihop mjölk, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under vispning tills det tjocknar. Låt svalna till 37 grader. Jag brukar ställa kastrullen i kallt vatten för att det ska gå snabbare. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med ca 1 msk kallt vatten. Vispa därefter ner degvätskan. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna med assistent men elvisp med degkrokar går också bra. Degen är för kladdig för att knåda för hand. Häll den lösa och kladdiga degen i en liten långpanna eller ugnsform, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg några extra valnötter på degen om du vill ha ett dekorerat bröd. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.