Här hittar du också recept på mina populära glutenfria kanelbullar. Glutenfria vaniljbullar (ca 30 st)50 g jäst500 g (5 dl) mjölk20 g (2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)150 g rumsvarmt smör140 g (1 dl) vit sirap45 g (1/2 dl) strösocker1 msk vaniljsocker1/2 tsk salt1 äggCa 660 g (11 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mixFyllning:200 g rumsvarmt smör135 g (1 1/2 dl) strösocker3 msk vaniljsocker1 uppvispat ägg och pärlsocker till garnering1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig men försök att använda så lite mjöl som möjligt. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt.8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter. Dekorera gärna bullarna med glasyr så blir de ännu godare! Rör ihop florsocker med vatten till önskad konsistens och ringla över bullarna en stund innan servering. Tips på fler glutenfria bullar:Glutenfria solbullar med kokosGlutenfria kardemummabullarGlutenfria blåbärsbullarGlutenfri butterkakaGlutenfria solbullarGlutenfria lakritsbullarGlutenfria hastbullarGlutenfria nutellabullar