Annons

Glutenfria vaniljbullar

Finns det något godare än kanelbullar? Ja de här vaniljbullarna konkurrerar faktiskt med mina kanelbullar! Jag älskar vanilj och bullarna blir härligt mjuka och saftiga. Prova själv så får du se!

Här hittar du också recept på mina glutenfria kanelbullar.

Glutenfria vaniljbullar

Glutenfria vaniljbullar (ca 30 st)
50 g jäst
500 g (5 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
140 g (1 dl) vit sirap
45 g (1/2 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 ägg
Ca 660 g (11 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix

Annons

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
3 msk vaniljsocker

Annons

1 uppvispat ägg och pärlsocker till garnering

1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.
2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig men försök att använda så lite mjöl som möjligt. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.
7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt.
8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.

Glutenfria vaniljbullar innan gräddning

Glutenfria vaniljbullar efter gräddning

Annons

Glutenfria vaniljbullar

Dekorera gärna bullarna med glasyr så blir de ännu godare! Rör ihop florsocker med vatten till önskad konsistens och ringla över bullarna en stund innan servering.

Glutenfria vaniljbullar med glasyr

Annons
Dela på:

Kommentarer till “Glutenfria vaniljbullar”

  1. Natalie skriver: 13 november, 2020

    Bästa recepten gör hon!. Nu har jag gjort både lussebullar å vaniljbullar. Följ recepten till pricka. Degen ska vara rikigt kletig, försök arbeta så lite så möjligt med den! Så blir bullar så fluffiga å goda smakar bättre en mjöl bullar


Annons

Laddar