Här hittar du också recept på mina glutenfria kanelbullar. Glutenfria vaniljbullar (ca 30 st) 50 g jäst 500 g (5 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk 150 g rumsvarmt smör 140 g (1 dl) vit sirap 45 g (1/2 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 1/2 tsk salt 1 ägg Ca 660 g (11 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 3 msk vaniljsocker 1 uppvispat ägg och pärlsocker till garnering 1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. 2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. 3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra. 4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig men försök att använda så lite mjöl som möjligt. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta. 6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna. 7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt. 8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter. Dekorera gärna bullarna med glasyr så blir de ännu godare! Rör ihop florsocker med vatten till önskad konsistens och ringla över bullarna en stund innan servering. Tips på fler glutenfria bullar: Glutenfria solbullar med kokos Glutenfria kardemummabullar Glutenfria blåbärsbullar Glutenfri butterkaka Glutenfria solbullar Glutenfria lakritsbullar Glutenfria hastbullar Glutenfria nutellabullar