Glutenfria vitlöksbaguetter (2 st) 20 g jäst 3 dl vatten 1 msk fiberhusk 1/2 dl olivolja 1 tsk salt 5 1/2 dl glutenfri mjölmix Olja till utbakning Flingsalt Vitlökssmör: 75 g rumsvarmt smör 2-3 vitlöksklyftor Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med fiberhusken till jästen. Vispa tills jästen löst upp sig. Låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, salt och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Olja in en stor skärbräda eller ett bakbord. Stjälp upp degen och dela den i två delar. Platta ut till två längder, ca 30x8 cm långa. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och blanda ordentligt. Bred vitlökssmöret över degplattorna och rulla ihop till baguetter. Vrid dem några varv och lägg på baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt jäsa i ca 20 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.